söndag 15 maj 2011

Rensida med tillbehör!

En rätt som jag lattjade fram för några veckor sedan. Inte dom klassiska viltsmakerna, men det blev väldigt grymt gott!

Rensidan
  • Lagom mycket rensida
  • Renbuljong
  • Öl
  • Honung
  • Äppelcidervinäger
  • Sambal Oelek
  • Salt och Peppar
Salta in rensidorna och låt ligga i typ 40 minuter, inte för mycket salt och inte för länge!
Lägg i en stor gryta, täck med öl och renbuljong, koka upp och låt sjuda tills köttet nästan släpper från benet. Låt sidorna svalna i lagen, ta sedan upp dom och lägg på en plåt.
Gör en glaze av honung, vinäger, sambal, salt och peppar. Smaka av ordentligt, det ska smaka gott! Smeta på glazen på köttet och bränn av i ugnen på hög värme.


Stark och flottig dippsås

  • 3 äggulor
  • 250 g skirat smör
  • 50 g smält baconfett
  • Cayenepeppar
  • Ancho-Chilli, mald
  • En röd chilli
  • En lök
  • En vitlök
  • 2-3 msk vitvinsvinäger
  • Vitpepparkorn
  • Salt
Strimla den röda chillin, löken och vitlöken. Lägg i en kastrull med vitpeppar och vinäger, reducera ihop ganska hårt. Sila ner i en ny kastrull tillsammans med gulorna, vispa ihop över värme så att allt tjocknar lite. Ha i smöret lite i taget, vispa vispa vispa vispa, ha i baconfettet i slutet, vispa vispa. Smaka av med salt, cayene och ancho-chilli.
Ät, njut och dö av hjärtsjukdomar.

Serverade med rostade rotfrukter och kallrökt bacon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar