Lever (4 portioner typ)
- 4 små nävar lammlever, putsad och i grova bitar
- 1 liten gullök, hackad
- 1-2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 näve sidfläsk, rökt och strimmlat
- 1 klick tomatpuré
- 1/3 flaska rödvin
- Lammbuljong, reducerad som fan
Bryn sedan levern ganska ordentligt i fettet från fläsket och smör. Ta upp.
Mjuka upp lök i en ny panna, ha sedan i vitlök och låt mjukas med. På med tomatpuré, låt den bli lite rostad.
I med lever och sidfläsk. På med rödvin så det täcker och buljongen. Låt koka ihop. Smaka av med salt, peppar, vinäger och socker! Garnera med något grönt.
Potatis
- 6-10 fasta potatisar (beroende på storlek)
- 2-3 schalottenlökar, 0,5 cm skivor
- 3-4 vitlöksklyftor, tunt skivade
- En stor näve smör
Rosta schalottenlöken i torr panna tills den blir väldigt gyllene, på gränsen till bränd. I med smör och vitlök tillsammans, låt smöret bli brynt. Sänk värmen och låt puttra tills all lök är mjuk och knaprig.
När potatisen är mjuk stompas den med löken och smöret. Smaka av med salt, vitpeppar och gärna tryffel om plånboken tillåter!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar