tisdag 9 november 2010

Ber om ursäkt.

Det har varit lite för mycket slarv och slöhet på sistone. Glömde nämligen att fota och rapportera om oxfiléns slutresultat. Men den blev i alla fall långt över förväntan, lagom sötma, lagom sälta, bra smak av kryddorna, spänstig men samtidigt mjuk och härlig konsistens. Kanon! Jag serverade den som förrätt när jag bjöd familjen på födelsedagsmiddag. Till den hade jag dragonemulsion och rostade, marinerade betor. Recept nedan. Blev tyvärr ingen bild..


Dragonemulsion
  • En näve plockad färsk dragon
  • 1 ägg som du kokat i 1-2 min
  • 2-3 dl brynt smör, klarat
  • Salt, socker, vitpeppar
Mixa dragonen med det lösa, varma ägget och en nypa strösocker.
Tillsätt smöret försiktigt i en tunn stråle tills du får en schysst konsistens, tänk bea!
Mixa helt slätt och smaka upp med salt och peppar. Sila om du vill.


Marinerade betor
  • Betor av olika slag (jag använde polka och gula)
  • Olivolja
  • Någon ljus vinäger man gillar
  • Salt
  • Peppar
  • Finhackat kryddgrönt (jag körde på persilja och dragon) 
Skär betorna i lite mindre tärningar, torr-rosta i ugnen på hög värme så att dom blir mjuka och får mycket färg. Ta ut och låt svalna. Blanda med en bra olivolja, vinäger, kryddor och kryddgrönt.
Låt stå några timmar, häll av marinaden. Servera till oxfilén tillsammans med dragonemulsionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar