Kvällens middag blev lammlägg som jag bakade i ugnen med rödvin och diverse kryddor. Till det gjorde jag smarriga gröna linser och bakade grönsaker. Mycket trevligt!
Lammlägg
Bryn lammet hårt i panna med matolja och smör. Det ska få ordenligt med färg. Lägg över i en form.
Späcka köttet med krossad vitlök, gnid in med rosmarin, timjan, salvia, peppar och salt. Ringla över olivolja och slå på några glas rödvin. Kör i ugnen på 125 grader i ungefär 3 timmar, eller tills det är mört.
Bakade grönsaker
Lägg tomater och lök i en form, vänd runt i olivolja, strö på lite socker, salt och peppar. Strö över färsk timjan och några vitlöksklyfor. Kör på 100 grader varmluft i 3-4 timmar.
Gröna linser
Lägg linserna i blöt i 2 timmar. Finhacka chilli och lite morot, och strimla purjo. Svetta i lite olivolja, häll på linserna och fräs med. Slå på ganska koncentrerad grönsaksbuljong, koka upp. Sänk värmen och låt småputtra tills linserna är mjuka. Häll av buljongen.
Servera linserna med lammet och grönsakerna, strö över lite god getost.
Smaklig spis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar