Bjuder på några godsaker från julhelgen. Gjorde foie gras-rullar, torkat ankbröst med örtemulsion och en god kalvsylta med portvin. Men syltan var så jävla svår att skära snyggt, så bild uteblev.
Ankleverrullar
- En burk foie gras á 130 g, jag körde finmald
- Några klickar rumstempererat smör, beroende på hur fast/krämig man vill ha den
- Torkade aprikoser, småbitar
- Osaltade pistagenötter, grovhackad
- En skvätt av någon god dryck, typ portvin/sherry/madeira/cognac
Blanda alla ingredienser väl, smaka av med salt. Gör rullar i plastfilm, ställ in i kylen några timmar. Rulla i mixade pistagenötter. Skär upp, njut.
Jag käkade också mitt torkade ankbröst på julafton, tillsammans med en örtemulsion på persilja och gräslök. Se tidigare recept.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar