måndag 10 januari 2011

Julmat

Bjuder på några godsaker från julhelgen. Gjorde foie gras-rullar, torkat ankbröst med örtemulsion och en god kalvsylta med portvin. Men syltan var så jävla svår att skära snyggt, så bild uteblev.

Ankleverrullar
  • En burk foie gras á 130 g, jag körde finmald
  • Några klickar rumstempererat smör, beroende på hur fast/krämig man vill ha den
  • Torkade aprikoser, småbitar
  • Osaltade pistagenötter, grovhackad
  • En skvätt av någon god dryck, typ portvin/sherry/madeira/cognac
Blanda alla ingredienser väl, smaka av med salt. Gör rullar i plastfilm, ställ in i kylen några timmar. Rulla i mixade pistagenötter. Skär upp, njut.


Jag käkade också mitt torkade ankbröst på julafton, tillsammans med en örtemulsion på persilja och gräslök. Se tidigare recept.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar